Говорител на терористичната мрежа Ислямска държава похвали атаката, която бе извършена

...
Говорител на терористичната мрежа Ислямска държава похвали атаката, която бе извършена
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ похвали извършителите на атентата в Москва

Говорител на терористичната мрежа " Ислямска страна "  похвали офанзивата, която бе осъществена в концертна зала в Подмосковието на 22 март. В атентата загинаха над 140 души, предаде Ройтерс.
Говорителят направи това изказване в авансово записано обръщение, качено в канала на ИД в " Телеграм ". В него той се показва като Абу Хусайфа ал Ансари и приканва последователи на ИД за вземат под прицел " кръстоносците " на всички места, особено в Съединени американски щати, Европа и Израел.
" Призоваваме Бог да направи по този начин, че да стигнете до Палестина, с цел да може да се борите там с евреите в една безкрайна районна война ", декларира още представителят на последователите на ИД.
На 22 март въоръжени мъже нападнаха феновете преди концерт в " Крокус сити хол ". Ранените освен това нахлуване са над 300.
Властите в Русия задържаха 11 души, от които 4 са считани за директни причинители. Осем от задържаните бяха пратени в предварителния арест.
Преди ден съветски следователи обявиха, че са разкрили доказателство, че стрелците в концертната зала са били свързани с " украински националисти ". Това изказване незабавно бе отхвърлено от Съединени американски щати като голословна агитация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР